Ширина 100%

ФОРУМ ХОРЕЗМА

НГ

ФОРУМ О ХОРЕЗМЕ

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.


Вы здесь » ФОРУМ О ХОРЕЗМЕ » Собственно, о еде. » Palov pishiramiz (Готовим ПЛОВ)!


Palov pishiramiz (Готовим ПЛОВ)!

Сообщений 1 страница 20 из 134

1

Xar bir inson xox u arkak odam bulsin,xox ayol kishi ovkat pishirganda uning uzini uslubi i sekreti buladi.Uzbek taomlarining sultoni palov xakida gaplashali.Xar kim palovni xar xil atib pishiradi,i yaxshi chikishi u.n sekretlari buladi,kani apkala palovni nishatib pishirasla?

0

2

Kukusha написал(а):

kani apkala

иби, инди оғола ҳеч новви ёзиб билмиди-ку...

0

3

kani og'ala kaysing palov pishirib bilasla

0

4

ман учун палов -пишириш энг осон овкат, хам мазали, хам дуйимли таом. Оиламиздагиларам паловчи, гунда пиширсамам йук дамидила, устала учун хар гун абед палов пиширилсаям ейилади, меъдага деймидун овкат. Паловни 2марта есанг, палов егандин буласан, даган гапам бо, гечда янги пишганда, эртангиси абедда киздириб. Шу одат бо бизладам, шунчунам 2 егидин атиб пишираман. (дугриси, узима паловдан гура шавла(корма) купрок ёкади)
Пишириш услубим шу оддий хоразмча палов, новвисини айтин акан, бир бошдан новичок ошпаза ургатгандинми, ё умумий килибми?

0

5

Xonim apka man novichok amasman))prosta palov pishirishda nichik sekretlariz borlikini ayting

0

6

Честно признаюсь, текст украл. Зато по делу и кратко.

Секреты вкусного плова

* Морковь нужно резать длинной соломкой (Ташкент и долина) и ни в коем случае не тереть. Не бойтесь переборщить с длиной, чем длиннее соломка, тем вкуснее плов.

* Лучшая посуда для плова — толстая чугунная кастрюля, глубокая и толстая сковорода, чугунный казан. В любом варианте – с плотно прилегающей крышкой.

* Соль и специи лучше всего добавлять в середине приготовления зирвака (так восточные народы называют «заправку» из мяса, моркови и лука).

* как бы вам не хотелось открыть крышку и заглянуть в кастрюлю, не делайте этого, пока не велит рецепт. И ни в коем случае не смешивайте мясо с рисом в кастрюле в процессе приготовления, только перед подачей!

* Если вы не торопитесь, заверните кастрюлю с пловом в одеяло и оставьте на 30-60 минут – он станет еще вкуснее.

Поэтапное приготовление плова:

1. В раскаленное раст.масло положить лук, нарезанный полукольцами. Обжарить до золотистого цвета.
2. Добавить крупно нарезанную говядину (кубиками)
3. Положить крупно нарезанную морковь (брусками). Добавить соль и хорошенько обжарить.
4. Залить кипяченной водой, так, чтобы покрыть морковь на 3-4 см. Уменьшить огонь и варить зирвак (так называется бульон плова) на медленном огне. По своему опыту могу сказать, что чем дольше варится зирвак, тем вкуснее и ароматней плов.
5. Рис - самый важный компонент. Следует покупать сорта потверже, такие как девзира, кунжара. Но, не знаю есть ли такие сорта в России, так что берите длиннозерновой. Замачивать его не обязательно, по крайней мере я этого не делаю,т.к наша семья любит рассыпчатый плов. Хорошенько переберите его и промойте.
6. Внимание! Прежде, чем засыпать рис в казан, попробуйте зирвак на предмет соли. Её должно быть больше, чем вы обычно кладете в суп. Т.е. пересолено, т.к рис впитывает в себя соль. В противном случае плов будет пресным.
7. Засыпаем равномерно рис и аккуратно наливаем кипяченную воду так, чтоб покрыло на 2 см. Делаем огонь побольше и ждем пока рис впитает в себя воду. После делаем луночки в рисе до самого дна казана. Я делаю ручкой деревянной ложки в 5-6 местах. Это для того, чтобы вода быстрее всосалась и зирвак не подгорел. Смотрим на содержимое в лунках, не забывая периодически протыкать их. Если содержимая в них жидкость мутная, значит вода еще полностью не выкипела, а если жидкость поблескивает - это масло. Значит, можно смело уменьшить огонь до минимума, рис собрать в горку, сверху посыпать зирой и закрыть крышкой.
8. Засекаем время - 20 мин.(это по правилам). Но я даю плову постоять на маленьком огне 15 мин. выключаю, хорошенько его перемешиваю и снова даю постоять теперь уже 10 мин.
И плов по-узбекски готов. Приятного аппетита!!!
P.S. По желанию в плов добавляют чеснок, барбарис, нут, айву. А с приходом весны делают плов с каватакем. Это фарш, завернутый в молодые виноградные листья. Получается безумно вкусно и с кислинкой.

+1

7

плов по-узбекски яхши ёзилибди, шу рецептдан фарк атадун тарафларини айтиб утаман:
1. Бошда гуштни яхшилаб кизартириб ковуриб, кейин пиёз солинади бизада.
2. Зирвак ёки бизани тилда гашир-пиёза дуз солиммиз, гушт дузланса б.ди, кейин бурунча сув солганда дуз солинади.
3. Бурунч сувини олинча хамма ери данг кайнаши энг мухими, булмаса, козонни айлантириб, ё бурунчни вён-бёна капгир б.н агдариб(гашир_пиёзача бормин) данг сув чакишина ёрдам барамиз.
4. 15-20 минут камлик атади, 30-45 минут дамда дурса яхши.
5. Дамда вахти хар 5-10 минутда сиркизамиз копкокни, 2чи ё 3чи сиркизишда палов юзини агдарамиз.

+1

8

xonim написал(а):

меъдага

Ишу сузни маъноси нову?! Араб тилинда хам бор, "Ал Ма'эда", т.е. Куръони-Каримнинг
5-сураси: Трапеза (Овкатланиш) даб таржима килинган.

0

9

Abyss написал(а):

равномерно рис и аккуратно наливаем кипяченную воду так, чтоб покрыло на 2 см.

А вот тут я думаю перебор с водой будет)) 2 см - это многовато, имхо. Ну так сантиметров полтора - в самый раз будет. ;)
Полувлажный и нерассыпчатый плов - уже, как было сказано ещё давно натомсамом форуме:
Каша с рисом, морковью и мясом называется (с) )) Кто согласен?!

0

10

а теперь наши секретики:
1. Паловни мазали атадун бурунч б.н ёг, бурунч яхши б.ши г.к, ёг меъёрда б.ши г.к, ёги кам б.са ухшамиди. 1кг бурунча 2.5-3 чумич ёг солинса норма. Узи пахта ёги сайратади паловни, лекин купчилик, жумладан бизарам семичка ёга утиб гетган хозир. Агар гуйдирилган сарёг б.са, бурунчни солиш алди зирвакни устина бир-икки кошик сарёг солибарсангиз, ёммон гетади)),( кури сарёга пиширсаям мазали б.ди)
2. Гаширни 2 ранглиси хушрой атади, сори хам кизил. Кури сорида гашири гуза ташланмин, ок палов б.б колади, кури кизилда гашири дм купдин б.ди, хам хар кайси гаширни таъми хар хил. Гаширни лунда добби атмин, орикрок, узинрок атиб дуграшни яхши гураман, лекин ташкентскидин тахтадамас, кулда дугримиз.
3. Бурунчни билиш г.к сувни куп тортами, озми, лазер оддий бурунчладан оз тортади, ярмидин. Тоза бурунч, хороздан тоза чикарилган бурунч(кайси нави б.саям) сал оз сув тортади, чунки шоли нам б.ди, худди шу бурунч 1-2 ойдан кейин сал куп сув талаб атиши м.н. Яна ман эътибор атаман, ёзда иссида купрок сув кутаради, кишда озрок, бир навли бурунч б.саям.
4. Бошда Гуштни яхшилаб ковуриш, гашир-пиёзнам яхшилаб гуйдирмин, лекин кизартириб ковириш г.к, лекин куп бливарсанг булмиди, капгир гаширлани янчмасин, булмасин,  майдаланиб гетмасин.

0

11

xonim написал(а):

лекин куп бливарсанг булмиди

:rofl: ме упалъ!) Жжете, Хоним!!!)

0

12

сувни см да улчашни б.миман, бизара бармокда чамалашни ургатганла, оддий бурунча бармокни биринчи чизикинача, лазера шуни ярмиси))) мани тахта кошикимни учини чизики меркам ади, шу бармокни чизики б.н дангрок))), хозирла уже гуз б.н чамалаб гетилаваради суви, дузнам 3 кошики улчамим, дузини гурмиманам шунчун.

Меъда - ошкозон. Меъдага деймиди ибораси бу жонинга деймиди дагандин. Масалан, бир овкатла меъдага дейади, куп куп йиварсангиз, чикасиз шундан, а палов вуннинмас, бизани миллий таомимиз булишинам сири шунда б.са г.к. Лекин хамма учунам б.маслиги мумкин, касалла, ошкозони носозлара ёкмаши м.н.

0

13

palov pishirganda 1chi uslubim bu gushtni dm jolli kovuraman,i k.n piyoznam yaxshilab kizartiraman.2chisi zirani markov b.n kovuraman,zira kovurilsa uni tami yog'a chikadi

0

14

Половни энг яхшиси диииииииим оч корина ейишни яхши гураман ))))) бу уже тайёр булганиннан кейин,
вуннан кейин аса ёрим сат - бир сат бир жойда утириб дам олишни, хазм булиш жараёнина халакит бармин.

0

15

Мани палов пишириш усулим хам Хонимни усулидин, сал фарки - гашира хам озгина дуз соламан, тоза гашир чиккан вактларда аса (июнь ойинда) дуз бн озгина шакар хам солиб юбораман.

+1

16

Белла написал(а):

дуз бн озгина шакар хам солиб юбораман.

Вот убейте, если в шутку будет сказано, но я раньше, ну когда был совсем ещё зеленым,
думал, что эти 2 пищевых компонента в равных порциях, несмотря на кол-во (главное, в
одинаковом объеме) нейтрализуют вкусовые качества друг-друга.))  :playful:
Яна шуннин даб уйлаганлар борми ораларимизда?! ))))))
=======================
По теме, дабы не оффтопить: иногда с друзьями тоже готовим плов, вернее, почти чайханский-
полевой. Учокда, на дровах, естессно. Я обычно в роли шеф повара, ассистентом, т.е., это слишком
мягко будет сказано, "наблюдательным советом" др. поедатели плова назначают Стрелка. Вот он всё
и переворачивает верх дном, своими "ценными" советами.  :D
*Ненуачё, плохому танцору, как говорят, яйца мешают! (с)

0

17

sekretimi davom atdiraman,azilgan noxatni solaman,ustindan asa obezatelno buzdin suv solaman,agar noxatni ustina kepyatok solinsa noxat katti buladi

0

18

овкат сал шур булиб колса, шакар солиб тузини ростлаган вахтларим булган, шу жумладан, паловам солганман.

Шакар б.н дузни данг микдорда солинса таъм йуколмиди, ширалироок шур хосил б.ди манимча)))

0

19

Кукуша, плов по- ташкентски  пиширётирсиз манимча, по- хорезмскимизда нухат, зира одатда ишлатилмидику. (масалан, ман зира солишни яхши гураман, лекин оиламдагилара ёкмиди, лишни нарсала г.кмиди даб хисоблидила.)

0

20

Kukusha написал(а):

kani og'ala kaysing palov pishirib bilasla

Админ студент вактлари бизга палов пишириб барадади, бошина козок кийклари ураб,пазанда булиб  http://doodoo.ru/smiles/wo/cook.gif ичиннан хар хили дуо-айтимчиликларни айтиб  http://doodoo.ru/smiles/wo/prayer.gif . Бизара шу вактлари студентчиликимиз учунмиё новвини нишатип пиширса хам мазали булиб дуюлаварадади. Ишкилип полови ёриб пиширадади. Якинда Тошкентский паловни пиширишни ургандим, бир утирайлик ,янги вкус уйлаб топдим, олдингиларидан дмм.. бошкача даб айтиб юрвадидоо..он , сунг им-см юрибди. Ё харажатлар распределениясида журалар уртасидаги муаммолар сабабми..ё ? Админдан ответ кутамиз яна....Якинда кизикли бир гурунг айтди :форумчиларни чакириб бир ташкил атсаммаканё дап ?! Шунда пишириб бармасмакан паловни?  http://www.kolobok.us/smiles/standart/friends.gif

Отредактировано Стрелок (06-04-2013 16:03:25)

0


Вы здесь » ФОРУМ О ХОРЕЗМЕ » Собственно, о еде. » Palov pishiramiz (Готовим ПЛОВ)!


создать форум